Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΡΥΖΙ

ΥΛΙΚΑ:
1 ΜΕΣΑΙΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
1/2 ΝΤΟΜΑΤΑ
400gr ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΜMΕΝΟ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
ΛΙΓΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ
ΠΕΡΙΠΟΥ 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ
3 ΚΟΥΠΕΣ ΡΥΖΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΣΚΛΗΡΟ ΒΡΑΣΜΕΝΟ
100-200gr ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ(ΟΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΘΕΛΕΤΕ)
200-300gr ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ(ΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΦΗΞΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ)
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΥ  ΤΗΓΑΝΙ  ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ,ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΟΤΑΡΟΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ,ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚAI ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ.ΑΦΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΑ ΖΟΥΜΙΑ ΤΟΥ.ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΝΤΑΝΟ,ΚΑΒΟΥΡΔΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΩΣ,ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ.ΚΑΤΕΥΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ.ΤΕΛΟΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΘΥ ΠΙΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου